Nye veiledere på Fase 1 - Fagforbundet

Nye veiledere på Fase 1

fullsizerender4.jpg

Denne uken tok 16 ferske tillitsvalgte Fase 1, veilederne var selv på kurs... Modellen for veilederopplæring i Fase 1 ser ut til å være en suksess.

Fase 1 er den første delen av Fagforbundets tillitsvalgtskolering, hensikten er å gi tillitsvalge den grunnleggende forståelsen av Fagforbundet som organisasjon, rollen som tillitsvalgt og det mest relevante lov og avtaleverket.

Fase 1 arrangeres og holdes normalt av de lokale fagforeningene, som er avhengige av å ha tillitsvalgte som kan holde Fase 1 kurset. Fagforbundet Finnmark arrangerte veilederkurs i Fase 1 denne uken, deltakerne var to fagforeningsledere og en Hovedtillitsvalgt (KS).

Ole Strømeng veileder
Ole Strømeng veileder (Foto: Kristoffer Tandberg)

Veilederne hadde 2 dager opplæring før de selv fikk ansvaret for å holde et Fase 1 kurs.

Spendt og litt nervøs

Stemningen blandt de nye veilederene var god og intens kvelden før Fase 1 kurset startet. Som veileder har alle et hefte med gode tips og forklaringer til materiet i kurset. Det leses. Det noteres. Det diskuteres.

Veilederne planlegger kurset
Veilederne planlegger kurset (Foto: Kristoffer Tandberg)

Deltakerene:

Ole Isak Strømeng er Leder av Fagforbundet Karasjok.

Sussi Mezsaros er Leder av Fagforbundet Porsanger og med i nettverket for tillitsvalgte med minoritetsbakgrunn

Odd-Jørgen Tjønnbekk er Hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Hammerfest i tariffområdet KS

Odd-Jørgen starter gruppediskusjoner
Odd-Jørgen starter gruppediskusjoner (Foto: Kristoffer Tandberg)

- Det går nok bra, men jeg kjenner jeg er litt nervøs, sier Ole kvelden før kurset starter. Både Sussi og Odd-Jørgen bekrefter at det er litt sommerfugler nå som de faktisk skal prestere forran nye tillitsvalgte.

Sussi tegner og forklarer
Sussi tegner og forklarer (Foto: Kristoffer Tandberg)

Best når det gjelder

Tirsdag 28. november klokken 13:00 startet Fase 1 i Lakselv. Nå skulle forarbeidet og veilederkurset testes om det holdt vann. Kursdeltakerne på Fase 1 fulgte spendt med, og når det gjaldt som mest viste veilederene at de hadde gjort et godt forarbeid.