Forbundsuka var ikke over - Fagforbundet

Forbundsuka var ikke over

untitled

Over hele landet ble Fagforbundsuka markert i uke 25, men for Fagforbundet Vadsø var ikke det nok.

Sommer i Vadsø
En helt fantastisk sommerdag i Vadsø, det kunne ikke passet bedre med en flott rød Fagforbundet-stand. Det er 1. juli og vi erklærer herved at sommeren også har kommet til Øst-Finnmark.

Med vafler, kaffe, mye godt humør og et lånt telt fra LO Ungdom sto Fagforbundet Vadsø utenfor Kiwi for å snakket med alle som gikk forbi. 

Klar for stand
Klar for stand (Foto: Fagforbundet Finnmark)

Aldri for mye aktivitet
-Vi hadde flere arbeidsplassbesøk i selve forbundsuka, men vi fikk ikke mobilisert til en stand på torget, så vi tok en i dag istedenfor, fortalte fagforeningsleder Kristin Rushfeldt.

-Fagforbundet Vadsø har ambisjoner om å være en aktiv fagforening som alle kjenner til. Vi skal være synlige i lokalsamfunnet, nære medlemmene og det er vi stolte av, og da kan vi aldri ha for mye aktivitet, sier Kristin.

Nyttige samtaler
Ved å ha en slik uformell møteplass blir det mange artige og gode samtaler. Det var medlemmer som kom innom for å slå av en prat om stortingsvalget, om bemanning i helsesektoren, barnehagestruktur og mye annet.

Mange gode samtaler
Mange gode samtaler (Foto: Fagforbundet Finnmark)

Også varaordfører Otto Strand fra KrF kom innom standen. Det ble raskt prat om trepartssamarbeid og hvordan Vadsø kan bli en enda bedre kommune. -Selv om vi ikke nødvendigvis er enige i alt så ønsker vi det samme, at Vadsø skal være en flott kommune å bo i, sa Otto før han syklet videre.

Vi er naturligvis helt enig, og Fagforbundet håper alle partier tar seg tiden til å snakke med de som jobber i den hverdagen de forvalter i kommunestyret. Også EU-ministeren Frank Bakke Jensen kom innom standen for å ta en kaffekopp og slå av en prat.

Lånt telt
Lånt telt (Foto: Fagforbundet Finnmark)

Godt oppmøte
Fagforbundet Vadsø møtte mannsterke opp, det merkes at dette er en fagforening i medvind. De som sto på standen var:
- Kristin, leder
- Aron, nestleder og hovedtillitsvalgt i kommunen
- Lisbeth, hovedtillitsvalgt i kommunen
- Alesia, tillitsvalgt på fylkeskommunen
- Agnethe, seksjonsleder kirke, kultur og oppvekst
- Lise, tillitsvalgt på ungdomsskolen
- Frank Roger, nestleder seksjon samferdsel og teknisk
- Kristoffer, Fagforbundet Finnmark