Fellesmøte med Sør-Varanger - Fagforbundet

Fellesmøte med Sør-Varanger

fylkesstyretogsrvaranger.jpg

Tirsdag 17. januar var det fellesmøte mellom fylkesstyret og Fagforbundet Sør-Varanger. Fylkesstyret ble imponert over den jobben som gjøres lokalt.

 Fylkesstyret legger styremøtene rundt i hele fylket, en av hovedgrunnene er at lokalforeningen skal få muligheten til å treffe hele fylkesstyret i et fellesmøte.

Når fylkesstyret møter lokalforeningene på denne måten er det alltid god stemning. Noen lokalforeninger syntes det kanskje er litt skummelt i forkant, men hensikten er å dele erfaringer og tanker om fremtiden.

Hovedverneombudene deler erfaringer, f.v. Trond Mikkola og Stig Sandvik
Hovedverneombudene deler erfaringer, f.v. Trond Mikkola og Stig Sandvik (Foto: Kristoffer Tandberg)

Har jobbet strategisk

Fagforbundet Sør-Varanger stilte mannsterke på fellesmøtet, hele 11 personer fra fagforeningsstyret møtte. Med over 1200 medlemmer i fagforeninga er de avhengige av et godt styre.

- Vi har folk i alle verv, det har vært litt arbeid for å få det til, men vi har fått det til, sier Sten Kjølås som er leder av Fagforbundet Sør-Varanger. Nå har vi tillitsvalgte fra tariffområdene KS, KA, Spekter og Virke i styret, det er vi litt stolte av sier Kjølås.

Det lader seg opp til å bli et interessant årsmøte i Fagforbundet Sør-Varanger. Det skal velges en del nye inn i styret ettersom det er noen i styret som har takket nei til gjenvalg. Vi velger å påpeke at det ikke er forbundet noen dramatikk til at noen velger å ikke ta gjenvalg.

Stor optimisme

Et årsmøte kan være interessant av mange grunner, blant annet en gjennomgang av hva som har vært gjort i året som gikk, men og en gjennomgang av hva som er planlagt for inneværende år.

Nestleder i Fagforbundet Sør-Varanger Anita Vonka Danielsen kunne med glede fortelle om en vervekampanje som ble gjennomført i 2016 hvor over 20 nye medlemmer ble vervet. -Vi ser at vi får en del sykepleiere som melder seg inn hos oss nå, det er veldig hyggelig sier Anita.

Nestlederne diskuterer, Øystein Hansen og Anita Vonka Danielsen
Nestlederne diskuterer, Øystein Hansen og Anita Vonka Danielsen (Foto: Kristoffer Tandberg)

Fagforeningen øker jevnt i medlemstall og flere i styret påpeker at det egentlig ikke er så overraskende. Å være synlig har vært et stikkord, det har vært stand på arbeidsplasser, utdeling av profileringsartikler, medlemsfest, markering av yrkesdager og mye mer.

Fagforbundet Sør-Varanger er opptatt av at pengene skal brukes på medlemmene, derfor kurses tillitsvalgte så de kan være enda flinkere tillitsvalgte og medlemmene skal få tilbud som de ikke hadde fått om de var med i en annen fagforening.

Er du ikke medlem av Fagforbundet? Bli med i dag