HTV på forhandlingskurs - Fagforbundet

HTV på forhandlingskurs

12980703_910189972412217_279428721_o.jpg

Hovedtillitsvalgte fra hele Finnmark er samlet i Lakselv på storsamling. Første del av samlingen er forhandlingskurs, vi intervjuet to av deltakerne.

Fagforbundet Finnmark arrangerer årlig en samling for Hovedtillitvalgte (HTV) i Fagforbundet Finnmark. Mandag 19. september startet samlingen med forhandlingskurs. Forelesere på kurset er Kerry Macallan og Linn Hemmingsen fra Kompetansesenteret for Nord-Norge.

Foreleser Kerry Macallan
Foreleser Kerry Macallan (Foto: Kristoffer Tandberg)

Intervju med to av deltakerne

Navn: Renate Fagerness
Fagforening: Porsanger
HTV siden: mars 2016
Andre verv: Lokal seksjonsleder SHS, FAU Barneskolen, styremedlem Porsanger SV

Hvorfor ble du Hovedtillitsvalgt?
Jeg ble spurt av noen medlemmer om jeg kunne tenke meg å være Hovedtillitsvalgt, og det virket spennende. Det er hyggelig å bli spurt, at noen mener jeg kan gjøre en god jobb for dem tar jeg som et kjempekompliment. Så ringte valgkomiteen før årsmøtet og jeg stilte meg til disposisjon.

Hva syntes du om kursene i Fagforbundet?
Har ikke vært på så mange kurs enda, men det blir det forhåpentligvis mange flere av. Det er en fin arena å danne nettverk på og vi lærer veldig mye på kursene. Det blir viktig å finne relevante kurs jeg kan delta på, Fagforbundet har så mange kurs, noe som er veldig bra.

Navn: Torbjørn Leistad
Fagforening: Vardø
HTV siden: 2012
Andre verv: Nestleder og Opplæringsansvarlig i lokalforeningen, styremedlem i Vardø AP, 1. vara til bystyret.

Hvorfor ble du Hovedtillitsvalgt?
Ganske tilfeldig. Det var ingen som var streikeleder i 2012 og jeg ble foreslåttt av de andre medlemmene, og jeg var "sist under bordet" for å si det sånn. I tiden etter har det egentlig gått slag i slag, og så lenge medlemmene vil ha meg som Hovedtillitsvalgt så gjør jeg jobben så godt jeg kan. Trives godt i vervet.

Hva syntes du om kursene i Fagforbundet?
Det er jevnt over svært dyktige forelesere på alle kurs jeg har tatt. Savner at vi er mer kritiske til oss selv i diskusjoner, men det kan ha noe med begrensede rammer på kursene. Savner også mer skolering for "videregående" tillitsvalgte. Har startet på LO-skolen, men trenger også mer avanserte temakurs. Heldigvis har vi en svært dyktig Opplæringsansvarlig i Fagforbundet Finnmark som er en styrke for forbundet.

Torbjørn Leistad og Renate Fagerness
Torbjørn Leistad og Renate Fagerness (Foto: Kristoffer Tandberg)