Tillitsvalgte bygger nettet - Fagforbundet

Tillitsvalgte bygger nettet

data

Tillitsvalgte fra hele fylket er på leder, nestleder og HTV-samling i Lakselv. Fokuset på samlingen er å gjøre fagforeningen mer synlig og tilgjengelig.

Det er en fin tidlig vinterdag i Lakselv, med lett snø i luften sitter 22 tillitsvalgte fra hele fylket sammen på Lakselv hotell for å gjøre Fagforbundet enda bedre.

 

Fagforbundet fikk våren 2014 nye nettsider, det er en omstilling for hele forbundet helt fra sentralt til lokalt nivå. Høstens samling for Ledere, nestledere og hovedtillitsvalgte har som mål å gjøre foreningene mer synlige og tilgjengelige for medlemmene.

 

Artig å redigere

Selv om Fagforbundets tillitsvalgte er en dyktig gjeng er det behov for opplæring når nye nettsider skal brukes. Latteren sitter løst når artikler skal skrives og informasjon skal oppdateres, kreativiteten er stor hos kursdeltakerne.

 

- Du aner ikke hvor mange dataskjermer og sakser jeg har ødelagt når jeg prøver "klipp og lim-metoden", sier nestleder i Fagforbundet Vardø Morten Wilhelmsen.

 

Morten Wilhelmsen

Morten Wilhelmsen

 

De lokalforeningene som er representert på samlingen skal iløpet av samlingen være i stand til å publisere artikler på nettsiden sin. Artiklene skal kunne lenkes opp mot sosiale medier og informasjonen skal være oppdatert.

 

Leter du etter en lokalforening er det bare å taste inn www.<navnet-på-foreningen>.fagforbundet.no. For eksempel www.kvalsund.fagforbundet.no

 

Datamaskinen som verktøy

Kursinstruktørene kommer fra Informasjonsavdelingen i Fagforbundet. Gjennom hele året har denne gjengen vært ute å besøkt nesten alle fylker i landet for å gjennomføre opplæringen. 

 

- Dette er ikke et datakurs, men vi må bruke dataen som et verktøy, sa Jan Tore Skjelbek da kurset startet opp.

 

Jorunn Mikkelsen får veiledning fra Knut Brobakken (t.v.) og Jan Tore Skjelbek

Jorunn Mikkelsen får veiledning fra Knut Brobakken (t.v.) og Jan Tore Skjelbek

 

Mange kan nok føle at datakunnskapene ikke er gode nok for å redigere en nettside, men etter en dag med opplæring er stemningen snudd.

 

- Internett er et viktig kommunikasjonsmiddel for å nå frem til medlemmene, sa leder i Fagforbundet Kvalsund Jorunn Mikkelsen.