Kunnskap er makt! - Fagforbundet

Kunnskap er makt!

fase2del2

Tillitsvalgte fra hele Finnmark var denne uken samlet til Fase 2 kurs i Lakselv.

Som tillitsvalgt i en organisasjon er det mange ting og sette seg inn i. Fagforbundet har som en ledende arbeidstakerorganisasjon mange kurstilbud til tillitsvalgte. For at de tillitsvalgte skal kunne gjøre en best mulig jobb ute blant medlemmene, er skolering alfa omega.

Gjennom opplæringstilbudet får de tillitsvalgte muligheten til å bygge seg et kunnskapsbasert fundament. Dette Fase 2-kurset er en del av denne grunnopplæringen for tillitsvalgte, og i uken som gikk ble nummer to av i alt tre samlinger i denne fasen arrangert.

15 tillitsvalgte fra i alt 9 kommuner deltok på kurset, og deltakerne kom fra både KS og spekterområdet. Kurset tok for seg viktige tema innenfor lov- og avtaleverket.

Til å lede forsamlingen av kompetansehungrige tillitsvalgte var Tor Inge Hoaas og Ann-Iren Thomassen fra Kompetansesenteret for Nord-Norge, hentet inn for å dele sin kunnskap med forsamlingen.

Vi har snakket med tre av deltakerne om hva de har tilegnet seg av kunnskap på kurset, og om det er noe mer de ville hatt med på denne kursbiten. 

Anne Surangi Larsson, Plasstillitsvalgt, barne- og ungdomsarbeider, Kvalsund kommune.

- Det har vært veldig nyttig å lære seg å slå opp i forskjellige lov-verk, og når man skal bruke de forskjellige. Jeg har også lært å være mer synlig på arbeidsplassen.

Vi har vært gjennom ganske mye, og det jeg har lært må få  synke mer inn når jeg kommer hjem.

 

Viggo Lind, Plasstillitsvalgt, assistent, Alta kommune.

- Det har vært veldig lærerikt på mange områder.

Ellers for lite med stekt egg!

 

Per Ole Bals, Nestleder i styret avdeling Helse Nord – Finnmarkssykehuset, Hammerfest.

- Det viktigste på dette kurset har vært lovverket.

Skulle gjerne hatt mer om hva tillitsvalgte etter vedtektene skal gjøre.